• SECTION C.B.N.

  Het meest milieuvriendelijke board van Element tot nu toe

  Ontdekken
 • MY ELEMENT

  Gratis verzending en retouren voor leden

  Meld je nu aan

Conscious by Nature

MAAK KENNIS MET DE SECTION C.B.N. - HET MEEST MILIEUVRIENDELIJKE BOARD VAN ELEMENT TOT NU TOE.

Na meer dan twee jaar onderzoek en ontwikkeling lanceert Element met trots de Section C.B.N. - een skatedeck waarvan bewezen is dat het 43% minder impact heeft op de planeet dan onze traditioneel vervaardigde decks*. Door een levenscyclusanalyse uit te voeren met externe milieudeskundigen en nauw samen te werken met onze in Spanje gevestigde fabriek HLC, kunnen we deze eerste stap zetten naar een meer verantwoorde skateboardproductie.

 

(*Klik op onderstaande link voor een onafhankelijke levenscyclusanalyse).

WAT MAAKT DE SECTION C.B.N. MINDER SCHADELIJK VOOR HET MILIEU?

Dit board vertegenwoordigt vooruitgang, een poging om onze skateboards zo verantwoord mogelijk te maken. Ook al is het nu nog maar één board, er is maar één ding voor nodig om iets groots, iets belangrijks te beginnen. Dat is Conscious By Nature.

SECTIE C.B.N. DECK:
Constructiekenmerken - 100% gemaakt door HLC in Spanje

1. HOUT VAN VERANTWOORDE HERKOMST
Ons hout is afkomstig uit verantwoord beheerde bossen in Canada die zijn gecertificeerd door de Forest Stewardship Council (FSC). De strenge FSC-certificering garandeert dat het bos duurzaam wordt beheerd om hulpbronnen en biodiversiteit te behouden. Decks gemaakt met FSC-hout hebben 16% minder impact op de klimaatverandering.

 

2. LAK OP WATERBASIS
We gebruiken een oplosmiddelvrije laklaag om de graphics te beschermen en de stevigheid te verbeteren, terwijl de schadelijke effecten van het board aanzienlijk worden verminderd. Door deze lak te gebruiken wordt de impact op klimaatverandering met 10% verminderd.

 

3. LIJM OP WATERBASIS
Voor dit assemblageproces is gekozen voor een oplosmiddelvrije lijm, die een lange houdbaarheid en een lagere milieu-impact garandeert. Door deze lijm te gebruiken wordt de impact op de klimaatverandering met 11% verminderd.

 

4. NATUURLIJK FINEER
We hebben ervoor gekozen om het gekleurde fineer in het deck te verwijderen om het gebruik van kleurstoffen en schadelijke chemicaliën te vermijden. Dit zorgt voor een betere hechting van de lijm op waterbasis en geeft het deck meer weerstand, duurzaamheid en sterkte.

 

5. VERPAKKING OP BIOLOGISCHE BASIS
Voor het transport hebben we gekozen voor een krimpfolie op biologische basis om het board beter te beschermen en de algehele impact op het milieu te verminderen. Dit materiaal is 100% plantaardig en wordt gemaakt van maïsplanten. De impact op het klimaat is 1% lager.

 

6. GRAPHIC IN ÉÉN KLEUR
We gebruiken een gezeefdrukte graphic in één kleur die met de hand wordt gemaakt in de HLC-fabriek. Dit voorkomt het transport van grondstoffen overzee en de overtollige kleur kan worden hergebruikt. Dit type productie en lokaal transport (over land en niet door de lucht) vermindert de impact op klimaatverandering met 2%.

SECTIE C.B.N. DECK:
Productiedetails - 100% gemaakt door HLC in Spanje

1. INTELLIGENT RECYCLING- EN AFVALBEHEER
HLC beheert het houtafval dat tijdens de productie ontstaat om er bruikbaar spaanplaathout voor meubels van te maken. We moedigen consumenten ook aan om het dek aan het einde van de levensduur te recyclen in een houtrecyclingsfaciliteit. Dit proces vermindert de impact op de klimaatverandering met 1%.

 

2. PRODUCTIEPROCES OP ZONNE-ENERGIE
HLC heeft een indrukwekkend zonne-energiesysteem dat voorziet in ongeveer 30% van de jaarlijkse elektriciteitsbehoefte. Dit komt neer op een besparing van 97,25 ton CO2 eq/jaar.

 

3. GEFABRICEERD IN EUROPA
De fabriek van HLC bevindt zich op minder dan 30 km van ons wereldwijde hoofdkantoor in het hart van Spaans Baskenland, waardoor onze partners in de EMEA regio beschikken over een lokale productie- en distributiebasis en logistiek zeetransport overbodig wordt.

 

4. LASERGEGRAVEERDE TOP GRAPHICS
Met behulp van ultramoderne lasermachines worden alle graphics en informatie op het deckblad in het hout geprint, waardoor onnodige stickers en infokaarten overbodig zijn. Er is een scanbare QR-code in het deck gedrukt die je toegang geeft tot alle informatie over de Section C.B.N.

 

5. TOEPASSING VAN DE TECHNOLOGIE OP TOEKOMSTIGE COLLECTIES
De Section C.B.N. is de eerste stap in het verbeteren van onze skateboardproductie. Met deze technologie en dit proces kunnen we deze stappen gemakkelijk toepassen op onze toekomstige collecties hardware en dit proces vanaf 2025 volledig beschikbaar maken.

 

">

Met deze methoden en materialen heeft het deck van de Section C.B.N. een 43% lagere impact op de opwarming van de aarde.

MAAK KENNIS MET DE FABRIEK

HLC ligt in het hart van Baskenland in Noord-Spanje en staat bekend als een van de meest geavanceerde skateboardfabrieken ter wereld. Het familiebedrijf werd in 2000 opgericht door de broers Iraola. Sindsdien is HLC uitgegroeid van het maken van decks in een kleine garage tot een hypermoderne fabriek waar skateboards volgens de hoogste standaarden worden gemaakt. HLC heeft twee jaar lang samengewerkt met Element en de milieuconsultants van AirCoop en is nu in staat om de Section C.B.N. te produceren met als doel om dit proces in 2025 naar de skateboardindustrie te brengen. Lees hier meer over HLC en AirCoop.

 

We willen onze partners bedanken voor hun steun bij het realiseren van dit project. Future = Nature.

WAAR KUN JE SECTION C.B.N. VINDEN?

Ontdek de lijst met winkels die deze stap met Element zetten door de Section C.B.N. aan te bieden en de boodschap te verspreiden.

 

Skatedeluxe — skatedeluxe.com

Route One — London, UK

Titus, — Münster, Germany

Hungry Hills — Koblenz, Germany

Maxi Sport — Sondrio, Italy

Big Air Lab — Camerano, Italy

Makai Surf Shop —Pescara, Italy

Poopoostyle — Hasselt, Belgium

O’Street — Namur, Belgium

Wall Street — Lyon, France

Side Shore Skate Shop — Brest, France

Tutti Frutti — Cup Ferret, France

Edith Skateshop — Vosges, France

Slide Box — Doubs, France

Slide — Nice, France

Evol Skateshop — Tarbes, France

Pitt Plateau Skateshop — Limoges, France

Pearl — Annoy, France

Bamboo Skateshop — Le Mans, France

Obsešen Shop Slovenia — obsession.si

">

Klik hier voor de volledige onafhankelijke levenscyclusanalyse

Vind een winkel
Vind een winkel
Volg ons:
Kies uw regio

Noord en Zuid-Amerika

  APAC/AZIË

   Europa

    FAQ

    In dit gedeelte vind je gelijk een antwoord op de meest gestelde vragen.